Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Tesla е много близо до пускането на напълно автономни коли

06 юли 2023, 07:17 часа • 2342 прочитания

Гигантът в производството на електрически автомобили Tesla ще реализира напълно автономни автомобили "по-късно тази година". Това заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск, цитиран от АФП.

"Що се отнася до това къде се намира Tesla на този етап, мисля, че сме много близо до постигането на пълно самоуправление без човешки надзор", каза Мъск чрез видеовръзка на церемонията по откриването на конференция за изкуствен интелект в Шанхай.

"Мисля, че ще постигнем пълно самостоятелно шофиране, по-късно тази година. Имам чувството, че сме по-близо до нея, отколкото някога сме били", заяви той, като призна, че е грешал в предишни прогнози за тази времева линия.

Мъск не е спазил собствените си срокове за напълно автономен автомобил - а технологията за подпомагане на водача на Tesla е предизвикала регулаторни проверки в Съединените щати.

Китай е най-големият пазар на електромобили в света и през април Tesla обяви, че ще построи втори огромен завод в Шанхай.

Появата му на Световната конференция за изкуствен интелект в Шанхай е последното му усилие да поддържа близки връзки с Китай след посещението му в страната през май.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес