Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да разберете, че километражът е превъртян

24 март 2023, 14:26 часа • 11752 прочитания

Има много начини за определяне на манипулирането на километража на набелязан за закупуване употребяван автомобил, но основните неща, на които трябва да се обърне внимание са няколко. Това обясняват експерти от автомобилната индустрия, които често попадат на коли с фалшифицирани показатели за изминатите километри.

На първо място трябва да се обърне внимание на общото състояние на кабината, както и на това как изглеждат цифрите на таблото. Ако механичният километраж е коригиран, се виждат нередности, цифрите не са на една и съща линия, а понякога дори могат да паднат.

При електрическото устройство няма да е възможно визуално да се открият външни смущения, като е необходимо специално оборудване. също така е важно да се сравни общото действително състояние на автомобила с текущите числа на километража.

Например, ако пробегът е много малък, а педалът на газта, воланът и скоростният лост вече са износени, тогава определено трябва да прибягвате до допълнителни проверки на километража. Това може да стане чрез сайтове в интернет, където се съхранява сервизната история на огромен брой автомобили. Те са платени, но пък информацията от тях може да спести както бъдещи проблеми, така и разходи.

Трябва също да сте наясно, че в много държави в Европа манипулирането на километража се наказва от закона с глоби. Това важи както за лицата, които извършват такива действия, така и за компаниите, продаващи автомобили с манипулиран пробег.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес