Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Jaguar Land Rover ще спира работа в отделни дни

10 февруари 2020, 13:45 часа • 2429 прочитания

Британската компания Jaguar Land Rover обяви, че ще намали производството и дори ще спира работата на два от основните си заводи в Англия през близките няколко седмици, като това е част от стратегията за намаляване на разходите в отговор на спадащото търсене.

През последните 3 месеца на 2019 г. компанията отчита спад на продажбите с 2,3%, като това се дължи на намаленото търсене на дизелови автомобили в Европа, както и на икономически проблеми в Китай, който си остава най-големият пазар в света.

За да намали разходите, Jaguar Land Rover предвижда спира напълно производство в определени дни в завода си в Кастъл Бромич, а също така и в най-голямото си предприятие във Великобритания - това в Солихол. Мерките ще продължат поне до края на март.

"Външната среда остава предизвикателство за нашата индустрия и компанията предприема решителни действия за постигане на необходимата оперативна ефективност, за да запази дългосрочния успех", се казва в съобщението на компанията.

От Jaguar Land Rover уточниха, че този ход не е свързан с коронавируса, който вече се разпространява извън Китай. Болестта подтикна Fiat Chrysler Automobiles да предупреди още миналия четвъртък, че може да спре работа в един от европейските си заводи в рамките на две до четири седмици, ако китайските доставчици не успеят да се върнат на работа.

Британската компания произвежда моделите Jaguar F-Type, XE, XF и XJ в Кастъл Бромич, докато в завода в Солихъл се сглобяват Jaguar F-Pace, Land Rover Discovery и Range Rover.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес