Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 ВАЖНИ неща, които трябва да носите в автомобила си

18 май 2023, 16:29 часа
Реклама

10 важни неща, които трябва да имате в автомобила си

Всеки автомобил е като малък дом на колела, който може да ви помогне да преминете през дълги пътешествия или да се справите със задръствания в градския трафик. Има много неща, които може да включите сред багажа в автомобила си, но някои са особено важни - не ги пропускайте.

1. Питейна вода

Винаги трябва да имате бутилка с вода в колата си, особено ако планирате по-дълго пътуване. При дълги пътувания или задръствания в градския трафик може да се появи жажда, която трябва да бъде утолена. Не забравяйте да носите две или три малки бутилки вместо една голяма, за да може да ги държите в удобни за вас места.

2. Храна

Никога не знаете кога може да имате нужда от нещо за ядене, особено при дълги пътувания или задръствания. Закуски, бисквити, сладкиши или шоколад са идеални за бързо засищане на глада.

Как да подготвим автомобила си за път?

3. Хигиенни продукти

Хигиенните продукти като мокри кърпички и антибактериален гел за ръце могат да ви помогнат да се чувствате по-комфортно по време на пътуване, особено ако не можете да си измиете ръцете.

4. Вентилатор за кола

Ако в автомобила няма климатик или той не работи, вентилатор за кола, захранван от запалката, може да ви помогне да охладите колата си. Това е особено важно по време на лятото, когато температурите могат да се повишат до опасни нива.

5. Масажна възглавница за врата

Масажната възглавница за врата може да ви помогне да се отпуснете по време на пътуване и да облекчите стреса и напрежението в гърба си.

Как да подготвим автомобила за зимата?

6. Зарядно за смартфон

Смартфонът ви може да бъде важен за навигация или да контактувате с хора, докато сте на път. Затова е важно винаги да имате зарядно за смартфон в автомобила си, за да не останете без батерия по време на пътуване.

7. Фенерче

Фенерчето може да бъде полезно, особено ако закъсате през нощта. То може да ви помогне да осветите мястото, където трябва да направите ремонт на автомобила си или да смените спукана гума.

8. Пари в брой

Винаги трябва да разполагате с известна сума в брой, защото не навсякъде може да се плати с карта или чрез QR код на смартфон. Парите в брой могат да ви спасят от непредвидени ситуации.

9. Комплект за първа помощ

Комплектът за първа помощ е важен, особено ако се случи нещо по време на пътуването. Включете в него не само задължителните продукти, посочени в правилника, но и лекарства, които са ви предписани от лекарите.

10. Туба с бензин

Това е най-крайният случай, до който не бива да се стига. Но никога не е излишна туба с бензин в автомобила, особено ако не знаете кога може да имате нужда от нея.

Винаги имайте предвид тези 10 неща, които винаги трябва да носите в колата си.

Мария Борисова
Мария Борисова Отговорен редактор
Новините днес