Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петролните цени стабилно тръгнаха надолу, ще видим ли поевтиняване на горивата?

24 август 2023, 09:40 часа • 7363 прочитания

Цените на петрола вече стабилно се понижават. Това става на фона на разочароващи икономически данни от ключови икономики и докато инвеститорите очакват речта на председателя на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Джером Пауъл за лихвените проценти, предаде Ройтерс. 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа се понижиха с 26 цента или 0,3 на сто до 82,95 долара за барел в азиатската търговия. Вчера, по време на сесията, контрактът се понижи до най-ниското си ниво от края на юли.

Котировките на американския лек суров петрол отчетоха спад с 30 цента или 0,4 на сто до 78,59 долара за барел, предаде БТА.

Още: Петролните цени спряха да растат

Производствените данни от множество проучвания на индекса на мениджърите по покупките (PMI) вчера обрисуваха мрачна картина за здравето на икономиките по целия свят, което повиши опасенията за търсенето, посочиха анализатори пред Ройтерс. анализатори.

Япония отчете свиване на фабричната дейност за трети пореден месец през август. Бизнес активността в еврозоната също намаля повече от очакваното, особено в Германия. Икономиката на Великобритания изглежда ще се свие през текущото тримесечие с опасност от изпадане в рецесия. Бизнес активността в САЩ се доближи до точката на стагнация през август, като растежът беше най-слаб от февруари.

Петролните цени отстъпват, но дали няма да е за кратко?

Засега по бензиностанциите у нас не се вижда поевтиняване на горивата, въпреки новите цени на световните пазари.

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес