Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бедственото положение в Бургаско е отменено

27 октомври 2014, 11:44 часа
Реклама

Бедственото положение в Бурската област е отменено. То беше обявено в събота, 25 октомври.

Водите на реките спадат, а пътищата са проходими. Без елекричество в момента са Синеморец и Резово, а вода няма в селата Извор, Маринка и Веселие. Работи се по отстраняването на авариите.

Нивото на река Велека, която снощи заля пътя Царево - Синеморец, е спаднало. Пътят е проходим за дълбокогазещи машини, а до два часа ще пуснат за всички автомобили. На Ченгене скеле също нивото на водите спада.

Кметът на Царево Георги Лапчев съобщи, че нанесените щети на територията на общината от проливните дъждове и наводненията са за над 1 млн. лв. 

От днес ще започне да се прави оценка на щетите от пороите, които продължиха два дни, информира Дарик радио.

Част от пораженията, нанесени на републиканската пътна мрежа, има шанс да бъдат покрити със средства от Агенция пътна инфраструктура. За други трябва да се търси помощ от фонда за бедствия и аварии.

Няма бедстващи хора на територията на областта.

Две семейства от вилна зона „Черниците” са настанени в старческия дом в к-с „Братя Миладинови”.Те бяха евакуирани след наводнението през почивните дни в Бургас. Там са настанени едно българско и едно английско семейства, съобщи зам.-кметът в община Бургас д-р Лорис Мануелян.

БЧК Бургас имат разполагат с матраци, дюшеци и одеала и при необходимост могат да ги предоставят, информира общинската администрация.

Няма учебни заведения където да не се провежда нормален учебен процес, съобщиха от регионалния инспекторат на образованието в Бургас .

Прогнозите за времето в следващите часове никак не са добри. Очакват се нови валежи. Поради това от Областна управа призовават гражданите да пътуват само в случай на нужда.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес