Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР драма в "Овча Купел": Арда изтърва Славия през първата част и бе наказан (ВИДЕО)

30 август 2024, 18:59 часа • 1114 прочитания

Славия и Арда завършиха 1:1 в първи двубой от седмия кръг на Първа лига. Кърджалиийци излязоха напред в резултата още във втората минута чрез Станислав Иванов, който се възползва от комбинация с Тонислав Йорданов. В 79-ата минута Иван Минчев изравни от дузпа, отсъдена след дълго преразглеждане с ВАР. Малко преди това гол на "белите" бе отменен, което също отне няколко минути на съдиите.

ВАР отмени гол, но даде дузпа за Славия

Гостите стартираха изключително силно срещата. Тонислав Йорданов и Станислав Иванов комбинираха, за да може бившият футболист на Левски да вкара за 1:0 с шут от воле. До средата на първата част Ертан Томбак и Виктор Генев се превърнаха в герои за домакините, тъй като изчистиха топката по веднъж от голлинията.

ОЩЕ: Венци Стефанов: Левски мечтае за титла, но това е „Сън в лятна нощ“, Бербатов май взима властта в ЦСКА

ВАР-ът на Actualno

Арда се спука да пропуска през първата част

С пропуск за Славия пък се отчете Чунчуков. В 30-ата минута Йорданов уцели греда с глава, засичайки центриране на Цонев. До почивката Светослав Вуцов направи нужното, за да не инкасира нови попадения. След паузата възпитаниците на Загорчи опитаха да отговорят. В 69-ата минута гол на Томбак бе отменен заради игра с ръка, а ситуацията бе дълго разглеждана от ВАР.

Бавни решения с ВАР белязаха мача

Все пак "белите" материализираха натиска си в 79-ата минута, когато Иван Минчев се разписа от дузпа. Положението за 11-метровия наказателен удар също предизвика неколкоминутните размишления на съдиите.

ОЩЕ: "Ако Христо Ботев беше жив, щеше да е биткойнър"

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес