Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоян Орманджиев обясни защо се бави селекцията в ЦСКА

20 август 2024, 17:05 часа • 4495 прочитания

Един от изпълнителните директори на ЦСКА Стоян Орманджиев обясни защо се бави селекцията в тима. Както е известно, до момента „червените“ привлякоха няколко нови футболисти, но продължават да изпитват крещяща нужда от подсилване на няколко позиции.

Орманджиев даде дълго интервю пред колегите от „Тема спорт“ като разкри, че едва в последните три месеца новото ръководство е започнало работа по селекцията. Причината е, че при Гриша Ганчев той и Филип Филипов не са отговаряли за този процес.

Защо селекцията се бави толкова?

ЦСКА Годуин Коялипу

„От началото казахме, че селекцията ще се прави по различен начин, а треньорът ще има активно участие в процеса. Стипич беше назначен в началото на юни, а ние с Филип Филипов нямахме тези функции да отговаряме за селекцията до смяната на собствеността. Реално за три месеца ние трябваше да сформираме скаутско звено и да набележим нови футболисти“.

„Освен това едно от основните изисквания беше футболисти да не се взимат по видеовизитки, а да се гледат на живо. Всеки, който се занимава със селекция и привличане на футболисти, знае, че това е процес, който изисква много предварителна работа. Когато други отбори вече обявяваха нови играчи, ние тепърва започвахме набелязването на такива“.

Как се търсят нови футболисти?

Иван Славов

„Ясно знаем на кои позиции имаме нужда от нови футболисти. В последните две седмици Филип Филипов, Иван Славов и старши треньорът са изгледали на живо общо над 50 мача. Към момента сме взели национални състезатели – титуляри в отборите си, даваме шанс на перспективни млади играчи и продължаваме да търсим футболисти с подходящите качества за ЦСКА, манталитет и характер“.

"И Иван също като нас навлизаше в движение в нещата. Той изгледа огромен брой футболисти, пътува непрекъснато и изпълнява поставените от нас и треньора изисквания към него. Неговите функции са ясно начертани – да филтрира, да систематизира и проследява развитието на играчите. Той е първата цедка при подбора на футболисти. Оттам нататък Филип, Михаил Александров и аз работим в пълен синхрон по селекцията. Крайното решение се взима от Филип Филипов и Стипич“.

По-рано днес Орманджиев заяви, че е наясно, че търпението към ръководството на ЦСКА се изчерпва.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес