Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията спира вечното дерби?

03 март 2014, 12:23 часа • 19172 прочитания

Полицията може да откаже да охранява вечното дерби Левски - ЦСКА в неделя. Причината е проблем във видеонаблюдението на националния стадион "Васил Левски". Това е едно от най-важните изисквания за лицензирането на съоръжението.

Левски, който е символичен домакин на мача, е бил уведомен за проблема още по време на петъчната среща в СДВР, на която са били представители и на двата клуба.

Договорът за поддръжката на камерите е изтекъл през декември, разбра "24 часа". От този момент липсва всякаква работа по тях. Част от устройствата са и доста замърсени, като е трудно да се извади картина. Единствено са закупени два нови монитора за нуждите на охраната.

Всички проблеми обаче трябва да бъдат решени преди дербито, категорични били униформените. Ако те не се съгласят да охраняват мача, такъв просто няма да има, защото едва ли има кои да се навие да сложи хората си точно на най-напечения мач на България.

По принцип "Васил Левски" разполага с най-много точки на видеонаблюдението, но апаратурата вече е доста остаряла. Камерите са от старо поколение, които не дават достатъчно добра картина, за да бъде използвана като доказателство за хулиганство в света. На всичко отгоре и обективите били замърсени.

"Васил Левски" в момента е единственото ни съоръжение от висок клас на УЕФА и няма алтернатива за мачове от евротурнирите и евроквалификациите, които предстоят. Централата в Нион обаче пусна "Лудогорец" на него за мачовете от груповата фаза на Лига Европа с куп отстъпки, които се закани повече да не прави.

Съоръжението се нуж­дае и от спешен ремонт. В момента отново има се­риозни фуги, през които тече в залите. Отделно част от седалките вече са деформирани и не позво­ляват сядане. Такива има дори в ложата и на места­та за журналисти.

"Васил Левски" се води в капитала на дружество­то "Национална спортна база", на което единствен принципал е Министер­ството на младежта и спорта.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес