Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Огромен Семен Новиков": ЦСКА поздрави олимпийския шампион на Гриша Ганчев

09 август 2024, 12:50 часа • 864 прочитания

Българският футболен гранд ЦСКА поздрави бореца Семен Новиков за олимпийската титла, която завоюва за България на Игрите в Париж. Новиков се състезава на клубно ниво за отбора на ЦСКА, като бе привлечен в България от Гриша Ганчев.

ЦСКА поздрави своя състезател Семен Новиков

Доскорошният собственик на футболния ЦСКА Ганчев привлече Новиков срещу 5-цифрена сума, платена на украинската федерация по борба. През годините Ганчев е налял много средства в българската борба, като именно той привлече и последния олимпийски шампион преди Новиков - Армен Назарян.

Армен Назарян

Съобщението на "армейците" след олимпийската титла на Новиков

"Огромен Семен Новиков! Поздравяваме олимпийския шампион на България и състезател на ЦСКА за силата, волята, вярата и интелекта, с които изкачи родината ни до най-високото спортно стъпало! Поздравяваме и Спортен клуб по борба ЦСКА, където се подготвят следващите родни шампиони", написаха от ЦСКА.

Семен Новиков

"Огромно браво за всички състезатели, спечелили медали за България до момента: Божидар Андреев, Кимиа Ализаде, Хавиер Ибанес и Магомед Рамазанов, на когото пожелаваме довечера да стане следващият олимпийски шампион. Желаем успех и на всички онези, на които тепърва им предстоят състезания!", допълват "червените".

Междувременно стана ясно и каква сума ще получи Новиков от държавата за олимпийската си титла, както и премиите на останалите медалисти в Париж.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес