Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Лъвовете" на Илиан Илиев продължават без загуба, Иван Дюлгеров спаси дузпа (ВИДЕО)

04 юни 2024, 23:27 часа
Реклама

Румъния и България завършиха 0:0 на стадион „Генча“ в Букурещ в контрола преди Европейското по футбол в Германия. В 50-ата минута Иван Дюлгеров спаси дузпа, изпълнена от Денис Ман. Вратарят на Черно море се отчете с още няколко важни намеси в хода на двубоя. Националният ни селекционер Илиан Илиев остава без загуба начело на "лъвовете".

Румъния натисна в началото

Срещата стартира с домакински натиск. Още в третата минута Дюлгеров трябваше да се намесва, за да избие удар на Разван Марин. Възпитаниците на Едуард Йорданеску владееха повече топката и създадоха нова опасност в средата на полувремето, когато Денис Дръгуш преодоля нашия страж, но избяга твърде встрани и изстрелът му излезе в аут.

ОЩЕ: Оперираха роден национал, аут е за три месеца

България Румъния

Иван Дюлгеров спаси дузпа

Малко преди почивката Денис Дръгуш пропиля страхотна възможност, излязъл очи в очи с Дюлгеров. Втората част започна лошо за "трикольорите". Живко Атанасов събори Николае Станчу в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Денис Ман, чийто удар бе спасен от вратаря на Черно море, който затвърди доброто си представяне.

"Лъвовете" се събудиха

Червената лампичка светна за момчетата на Илиан Илиев. Алекс Колев изтърва с глава, а по-късно румънците останаха на косъм от това да си отбележат автогол. Иван Дюлгеров продължаваше да блести, а към края на мача българите натиснаха, без обаче да създадат 100%-ова ситуация за попадение.

ОЩЕ: "Пас към миналото": Последният българин, наказал Англия

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес