Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майкъл Джордан посочи бивш съотборник за най-завършения баскетболист на всички времена

13 септември 2024, 18:10 часа • 7443 прочитания

Легендарният Майкъл Джордан беше движещата сила на два отделни триумфа на Чикаго Булс в славните дни на отбора. Джордан спечели титлата на НБА през 1991,1992 и 1993 г., преди да се откаже от спорта след смъртта на баща му и да опита в бейзбола. Той обаче се завръща и извежда "биковете" до още три поредни шампионата. Джордан е петкратен MVP на НБА и все още държи рекорда за среден брой точки в редовния сезон в кариерата си с 30,1 точки на мач.

Звездата на отбора Майкъл Джордан не се смята за най-добрия

Той беше звездата на шоуто и талисманът, но 61-годишният Джордан беше подкрепян от отлични играчи в лицето на Скоти Пипън и Денис Родман. И въпреки че Джордан винаги е бил човек с изключителна увереност и самочувствие, се твърди, че е смятал съотборника си си Пипън за по-завършен играч от себе си.

Майкъл Джордан и Скоти Пипън

Най-големият комплимент, получаван някога 

Джордан никога не го е казвал директно на Пипън, но според "Пип" похвалите за него са били споделени на треньора Фил Джаксън преди началото на сезон 1992/1993 г. Едва години по-късно той е чул за това, че му е бил направен най-големият комплимент.

"По пътя към спечелването на златния медал от САЩ в Барселона се случи нещо друго", пише Пипън в книгата си."Спечелих уважение от там, откъдето то липсваше за най-дълго време. От Майкъл Джордан. Той стигна до заключението, че съм най-добрият универсален играч в отбора, а понякога дори, че го превъзхождах. Самият той никога не ми е казвал това. Това не би приличало на него. Каза го на Фил на тренировка през есента на 1992 г., а аз чух за това чак много години по-късно. Така или иначе, това е висока оценка от човек от неговия калибър и до ден днешен означава много за мен."

Отношенията на звездното дуо на "биковете"

Джордан и Пипън имаха специална връзка на терена, като можеха да се похвалят с рекорд от 514-177, когато играеха в редовния сезон за "биковете". Но макар че се допълваха идеално, между двойката няма точно приятелство.

Майкъл Джордан и Скоти Пипън

"Майкъл и аз не сме близки и никога не сме били", сподели Пипън. "Винаги, когато му се обаждам или му пиша, той ми отговаря своевременно, но аз не му звъня просто за да го чуя как е. Той също не го прави. На много хора може да им е трудно да повярват в това, като се има предвид колко добре се свързвахме на корта." 

Подобно на Джордан, Пипън също печели шест шампионата на НБА. Номерата на фланелките и на двамата са пенсионирани от франчайза в знак на признателност към постиженията им.

ОЩЕ: "Пас към миналото": Отхвърлен в гимназията, за да стане най-великият играч на всички времена

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес