Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

14 румънски гранични полицаи и 12 молдовски митничари заподозрени във взимане на подкупи

17 януари 2023, 14:21 часа
Реклама

Румънски антикорупционни прокурори съвместно със съдебни органи от Република Молдова извършиха над 30 обиска на 5 гранични контролно-пропускателни пункта в рамките на мащабно разследване за корупция.

Прокурорите извикаха на разпит 14 гранични полицаи и 12 митничари след претърсвания на повече от 30 места, пет от които са гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщиха съдебни източници за „Румъния Джърнал“.

Според прессъобщение на Националната дирекция за борба с корупцията, в резултат на получаване на законови разрешения от компетентния съд, са извършени претърсвания на 31 места на територията на различни окръзи, пет от които са гранични контролно-пропускателни пунктове, а останалите представляват жилища на физически лица.

"Прокурорите от Националната дирекция за борба с корупцията, в координация със съдебните органи от Република Молдова, ползвайки се от подкрепата на Евроюст (Агенцията на Европейския съюз за съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси), провеждат разследване по наказателно дело относно подозрения за извършване на корупционни престъпления във връзка с транзитното преминаване през някои гранични пунктове, извършени в периода юли 2021 г. - септември 2022 г.", се казва в съобщение за медиите.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес