Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Самолет с 19 души на борда се разби в Катманду (ВИДЕО)

24 юли 2024, 09:54 часа • 691 прочитания

Самолет с 19 души на борда се е разбил в столицата на Непал -  Катманду. Инцидентът е станал при излитане, съобщи "Катманду пост", позовавайки се на служител на летището.

Пилотът е жив

По предварителна информация - жертвите са 18, а пилотът е спасен. Екипажът е бил съставен от двама души.

Пилотът е оцелял и е бил откаран за лечение в болницата на Медицинския колеж в Катманду, съобщи лекар от лечебното заведение, цитиран от Al Arabiya.

Пилотът има наранявания по очите, но не е в опасност, добави лекарят.

Говорителят на непалската полиция Дан Бахадур Карки заяви пред информационна агенция AFP: „В момента не е възможно да се потвърди състоянието на останалите на борда". Според CNN жертвите също са 18.

Подробности

Самолетът на Saurya Airlines е пътувал от Катманду към курортния град Покхара. Разбил се е около 11:00 часа местно време, като полицията и пожарникарите са участвали в спасителните дейности.

Международното летище „Трибхуван“, главното летище в Непал за международни и вътрешни полети, беше затворено, докато аварийният екип е на мястото на инцидента.

ОЩЕ: Полски пилот загина в самолетна катастрофа, готвейки се за авиошоу (ВИДЕО)

"Деветнадесет души, включително екипажът на самолета, са били на борда", съобщи говорителят на летището Премнатх Тхакур.

Въздухоплавателната индустрия на Непал процъфтява през последните години, като превозва стоки и хора между труднодостъпни райони, както и чуждестранни туристи и алпинисти. Тя обаче е засегната от ниска степен на безопасност поради недостатъчно обучение и поддръжка.

ОЩЕ: Военен самолет се разби в Грузия, пилотът е загинал

Европейският съюз забрани на всички непалски превозвачи да влизат във въздушното му пространство поради опасения за безопасността, съобщи БГНЕС.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес