Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извънредно: Десетки хиляди иранци на петъчната молитва с Али Хаменей, очаква се обръщение (ВИДЕА)

04 октомври 2024, 12:16 часа • 553 прочитания

Тази сутрин десетки хиляди иранци се събраха пред Голямата джамия в Техеран за петъчната молитва, водена от иранския върховен лидер Али Хаменей.

Световни медии отбелязват, че това е извънредно събитие, каквото за последен път е имало, когато Иран изстреля ракети по американска военна база в Ирак в отговор на убийството с американски дрон на генерал Касем Сюлеймани от Иранската революционна гвардия през януари 2020 г. 

"Ние имаме общ враг"

Върховният лидер се очаква да направи "важно съобщение" след молитвите. До него присъстват президентът Масуд Пезешкиан, председателят на парламента Мохамад Бакер Калибаф и главният съдия Гуламхосейн Еджей.

Още: Израелските военни предупредиха жителите на още 37 населени места в Южен Ливан да ги напуснат

Допълнено: В реч, адресирана до народа на Палестина и Ливан, Али Хаменей обеща пълна подкрепа в тяхната борба и съпротива. Обръщението му се предава на живо по телевизия Ал Джазира.

"Врагът на иранската нация е същият като врагът на иракската нация, същият като врагът на ливанската нация, същият като врагът на египетската нация; врагът на всички ни е един", заяви Хаменей. Повече за речта му: Али Хаменей: Търпението ни свърши, сега ще използваме сила, която ще разтърси Израел (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес