Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел атакува Бейрут, ударът е срещу висш командир от "Хизбула"

30 юли 2024, 20:54 часа • 2360 прочитания

Силен взрив се разнесе и се извиха облаци дим над южните предградия на ливанската столица Бейрут, предаде крепост на ливанската въоръжена групировка "Хизбула", предаде Ройтерс.

Ударът е бил насочен срещу висш командир от ливанската групировка "Хизбула", но съдбата му не е ясна, допълва агенцията: Оцелял е командирът от "Хизбула", заради когото Израел удари Бейрут

Съгласно официално съобщение на израелските отбранителни сили са нанесли удар в Бейрут по местоположението на висш командир на Хизбула, отговорен за смъртта на деца в Мадждал Шамс. "Израелските отбранителни сили атакуваха в Бейрут командира, отговорен за убийството на децата в Мадждал Шамс, и убиха много израелски цивилни", съобщиха израелските военни: Войната в Газа: Израел удари училище, "Хизбула" обстреля футболно игрище (ВИДЕО)

Израелските медии също съобщават, че целта е бил Хадж Мохсен, номер 2 в йерархията на "Хизбула" и личен съветник на лидера Хасан Насрала.

"Ал Арабия" уточнява, че атаката е ударила сграда на "Хизбула" в квартал "Дахия" в Бейрут.

Още: Отмениха полети от и до летището в Бейрут

По-късно израелската армия съобщи, че е нанесла удар в Бейрут като отмъщение за атаката срещу Голанските възвишения.

Напрежението в града се покачи преди очакваната израелска атака, която се смята за отмъщение за удара по окупираните от Израел Голански възвишения, който уби дузина юноши друзи. Израел и САЩ обвиниха "Хизбула" за атаката, но "Хизбула" отхвърли отговорността.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес