Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Австралия евтаназираха 43 черни делфина, отказали да се върнат в океана

30 юли 2023, 07:45 часа
Реклама

Ветеринари в австралийския щат Западна Австралия трябваше да евтаназират 43 пилотни кита, изплували на брега, но отказали да се върнат в океана, съобщи Insider. 43 пилотни кита, известни още като черни делфини, прекараха два дни в плитки води. Спасителите се опитаха да ги върнат във водата, но морските животни отново и отново бяха изхвърлени на плажа През цялото това време ветеринарните лекари следяха състоянието на животните.

Накрая служителите на Службата за паркове и диви животни на Западна Австралия взеха трудното решение и извършиха евтаназия, стигайки до извода, че по този начин пилотните китове ще страдат по-малко. Решението беше трудно за всички, участващи в спасителната операция, но решаващият фактор беше хуманното отношение към морските бозайници. Впоследствие труповете на пилотните китове бяха извадени от плажа. Учените все още не могат да кажат със сигурност защо пилотните китове са се озовали в плитки води. Може би са се опитвали да избегнат хищник, като например косатка, или са следвали изгубен член на глутницата.

Гриндовете са род морски бозайници от семейство Делфинови. Дължината на индивида варира от 3,6 до 8,5 метра, а средното тегло е 800 килограма. По-рано беше съобщено, че 200 изхвърлени на брега пилотски кита, известни още като черни делфини, са открити край западния бряг на Тасмания, Австралия. Много от животните са били живи по време на откриването. ОЩЕ: Над 50 кита загинаха изхвърлени на австралийския бряг (ВИДЕО)

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес