Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп, Харис и Байдън един до друг на церемония за 11 септември (СНИМКИ)

11 септември 2024, 17:59 часа • 832 прочитания

Кандидатите за президент на САЩ Камала Харис и Доналд Тръмп участваха заедно във възпоменателна церемония за жертвите от атентата на 11 септември 2001 г. Това се случи сутринта след огнения дебат - първия в кампанията за изборите през ноември: "Дебатът Харис-Тръмп": Основни моменти и взаимни обвинения (ВИДЕА).

Паметта на загиналите преди 23 години почетоха още президентът Джо Байдън и кандидатът за вицепрезидент на Тръмп - Джей Ди Ванс: От ожесточен критик до пръв съюзник на Тръмп: Кой е Джей Ди Ванс?.

Харис и Тръмп бяха заснети да се ръкуват:

Кой спечели дебата?

По време на дебата по ABC снощи Тръмп разкритикува досегашната работа на Харис по въпросите на имиграцията и границата, както и промяната на политическите ѝ позиции. Камала Харис го обвини за „забраните на абортите“ и за нападението срещу Капитолия от 6 януари 2021 г.

Още: Лъжите на Тръмп в дебата: "Мигрантите ядат кучетата ни" и "Харис се срещнала с Путин преди войната"

Предварителните проучвания сочат, че Харис е спечелила дебата. След това Тръмп каза, че тя е „загубила много лошо“, и се оправда, че дебатът бил така нагласен, за да е в негов ущърб.

Бившият президент се оказа в отбранителна позиция, когато се обади във Fox News на следващата сутрин, критикувайки модераторите и отказвайки да се ангажира с друг дебат.

Изборите ще се проведат на 5 ноември, а Харис има малка преднина в националните проучвания на общественото мнение, но в ключовите щати, където се води битката, ситуацията е много напрегната, припомня BBC.

Още: Кой надделя в дебата между Доналд Тръмп и Камала Харис

Снимки: Getty Images

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес