Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Странни действия на демократите - оттеглиха писмото, с което настояха Байдън да преговаря с Путин

26 октомври 2022, 09:21 часа • 2046 прочитания

Групата от 30 конгресмени от Демократическата партия, която призова американския президент Джо Байдън да преговаря с Русия за прекратяване на войната в Украйна, оттегли писмото си само часове след неговото публикуване.

Ръководителят на фракцията Прамила Джаяпал обясни, че писмото е било написано преди няколко месеца и публикувано без потвърждение и проверка.

Припомняме, че в писмото, подписано от 30 демократи от Прогресивната група в Конгреса, се казваше, че те оценяват ангажимента на Байдън "към легитимната борба на Украйна срещу агресивната война на Русия" и признават, че икономическата, военната и хуманитарната помощ на САЩ е от решаващо значение за успеха на Киев в борбата с Москва.

законодателите либерали заявяват, че дипломатическите усилия също трябва да бъдат част от подхода на САЩ за прекратяване на войната, която има катастрофални последици за украинския народ и заплашва със световна продоволствена криза и криза на бедността заради увеличаване на цените на горивата и зърното. "Като законодатели, отговорни за изразходването на десетки милиарди долари на американските данъкоплатци за военна помощ в конфликта, ние вярваме, че подобно участие в тази война поражда и отговорността на Съединените щати да проучат сериозно всички възможни пътища, включително пряко взаимодействие с Русия, за да намалят вредите и да подкрепят Украйна в постигането на мирно решение", пишат депутатите.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/america/grupa-demokrati-prizova-bajdyn-da-pregovarja-s-rusija-news_1831084.html © Actualno.com

Законодателите либерали заявиха още, че дипломатическите усилия също трябва да бъдат част от подхода на САЩ за прекратяване на войната, която има катастрофални последици за украинския народ и заплашва със световна продоволствена криза и криза на бедността заради увеличаване на цените на горивата и зърното.

"Като законодатели, отговорни за изразходването на десетки милиарди долари на американските данъкоплатци за военна помощ в конфликта, ние вярваме, че подобно участие в тази война поражда и отговорността на Съединените щати да проучат сериозно всички възможни пътища, включително пряко взаимодействие с Русия, за да намалят вредите и да подкрепят Украйна в постигането на мирно решение", написаха депутатите, преди ръководителят им да признае за грешката.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес