Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След опита за атентат: Въпросът вече е с колко ще спечели Тръмп

15 юли 2024, 08:13 часа • 1126 прочитания

След опита за атентат въпросът вече не е дали Доналд Тръмп ще спечели. И след дебата проучванията му даваха преднина. Въпросът вече е с каква разлика ще загуби Джо Байдън. Въпросът е с колко ще спечели Тръмп. Този коментар направи международният анализатор Мартин Табаков в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: "Ще се промени ли Тръмп след опита за атентат": Говори Соломон Паси

Бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов коментира, че този случай определено е дал предимство на Тръмп. „Но остава въпросът за политиките. Не смятам че изборите са предрешение, има много въпроси“, заяви той.

Според него е много важно посланието на Тръмп, след официалната му номинация. „Чува се, че той ще призове към единство. А това работи в негова полза“, каза Божилов.

„Не само изборите за президент са важни, ще има и избори за Сенат“, обърна внимание той.

Допуснаха ли грешки "Сикрет сървис"?

"Щом се е стигнало до такъв инцидент това означава, че има пропуск в охраната. Дали е недоглеждане или недостатъчна оценка на рисковете. Според мен това проникване в охраняемия периметър е грешка на охраната”, заяви Божилов.

По думите на Мартин Табаков „има споделена отговорност и допуснато грешки както от „Сикрет сървис”, така и от ФБР.

„Сикрет сървис” е допуснал на 150 метра, в непосредствена близост до охраняваната цел, е допуснал да се извърши удар по нея. След това, след стрелбата – Тръмп бива задържан продължително на самата сцена. Той бива изправян, което го прави отново мишена. Това са грешки на „Сикрет сървис”. Тайните служби са имали ксмет, че не е имало втори стрелец", подчерта той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес