Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кенеди-младши цитира Вучич в социалните мрежи

24 юни 2024, 11:31 часа
Реклама

Робърт Ф. Кенеди-младши, който е независим кандидат за президент на САЩ, отново цитира президента на Сърбия Александър Вучич. Той пише, че ако бъде избран, ще предотврати конфликт между Европа и Русия.

„Влакът напусна гарата и никой не може да го спре“ – сръбският президент Александър Вучич за неизбежността на войната на Европа с Русия. „Изберете ме за президент и аз ще го спра“, написа Кенеди в профила си в X. Това не е първият път, когато Кенеди-младши се позовава на думите на президента на Сърбия.

Още: Племенникът на Джон Кенеди се кандидатира за президент на САЩ

По-рано той публикува в X част от интервюто на Вучич за швейцарския „Weltvohe“, откъдето идва и цитатът. „Президентът на Сърбия се страхува от война с Русия заради Украйна. Той се страхува да не загуби милиони животи и иска да знае: къде са къде са компетентните лидери? И аз искам да знам това“, заяви Кенеди, цитиран от БГНЕС.

Той осъди вчерашната атака на украинската армия срещу Севастопол, определяйки този акт за „нова ескалация“. „Поредна безразсъдна ескалация от американското прокси на Украйна. Русия „държи САЩ отговорни“ за атаката с касетъчни боеприпаси срещу цивилни на плажа. Ще спра тази война!“, казва Кенеди.

Още: Ето как Кенеди-младши спечели от антиваксърска организация

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес