Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илон Мъск обяви сина си за мъртъв, защото си е сменил пола (ВИДЕО)

24 юли 2024, 09:51 часа • 1583 прочитания

Илон Мъск нарече "мъртъв" сина си Ксавие, който си смени пола през 2020 г. Милиардерът обвини лекарите и идеологията на уокизма за случилото се с детето му. "Загубих сина си. Синът ми Ксавие е мъртъв, убит от вируса на уокизма", заяви Мъск в интервю с психолога Джордан Питърсън за "Daily Wire". През 2020 г. синът на Мъск, който по това време е на 18 години, си сменя пола и става Вивиан Джена Уилсън.

Още: Разрешиха на 16-годишните да си сменят пола в Швеция

Идеологията на уокизма

Преди смяната на пола синът на Мъск е приемал лекарства за блокиране на пубертета. 53-годишният милиардер твърди, че е бил "принуден" да подпише разрешение за приемане на лекарствата, като е бил заплашен, че в противен случай детето му може да извърши самоубийство. Илон признава, че е бил разстроен и не е осъзнавал какво се иска от него. Ситуацията се е влошила от започналата пандемия от коронавирус.

В интервюто Мъск нарича лекарствата "продукти за стерилизация": "Бях заблуден. Никой не ми обясни, че блокиращите пубертета средства по същество са стерилизационни препарати. Така че по същество аз загубих сина си. Не мога да го наричам с името, което му дадохме при раждането, защото той промени пола и името си. Синът ми Ксавие е мъртъв".

Мъск държи отговорна за инцидента идеологията на уокизма и я нарича зло, за чието популяризиране хората трябва да са в затвора. Той подчерта, че след историята със сина си "се е зарекъл да унищожи вируса на уокизма", предава БГНЕС.

Припомняме, че преди седмица Мъск обяви, че мести централите на X и SpaceX от Калифорния в Тексас. Причината е калифорнийски закон, който забранява на училищата да задължават учителите да уведомяват родителите за промени в половата идентичност на учениците.

Още: Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес