Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доналд Тръмп използва песен на Foo Fighters без разрешение (ВИДЕО)

26 август 2024, 10:44 часа • 636 прочитания

Рок групата Foo Fighters не е дала разрешение на щаба на Доналд Тръмп да пусне една от песните им на неотдавнашен предизборен митинг, заяви представител на групата, която планира да дари всички хонорари от неразрешеното използване на кампанията на вицепрезидента Камала Харис.

Още: Арестуваха мъж за смъртни заплахи срещу Доналд Тръмп (СНИМКА)

Коя песен е използвана?

В петък, 23 август, песента на Foo Fighters "My Hero" е прозвучала на предизборен митинг на Тръмп в Аризона, на който Робърт Кенеди-младши официално подкрепи Тръмп за американските президентски избори. Говорител на групата обаче заяви пред CNN, че никой от членовете не е далвал "зелена светлина" на кампанията на Тръмп да използва техния хит от 1997 г.

"От Foo Fighters не е искано разрешение и ако беше поискано, те нямаше да го дадат", се казва в изявлението на представителя на групата. В него се добавя още, че всички хонорари, които групата е получила "в резултат на това използване, ще бъдат дарени на кампанията на Харис/Уолц", пише БГНЕС.

Това далеч не е първият случай, в който в кампанията на Тръмп се използват музикални произведения, без предварително да е получено разрешение за това. Последният случай бе с песен на Бионсе, която прозвуча в предизборен клип. Заради употребата ѝ певицата заяви, че ще съди Доналд Тръмп.

Още: Камала Харис прие официално президентската номинация на Демократическата партия

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес