Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

American Airlines отменя стотици полети в САЩ до 15 юли

21 юни 2021, 11:43 часа
Реклама

Авиокомпания „American Airlines” до средата на юли ще отмени стотици свои полети в САЩ заради появили се проблеми. Това съобщи вестник „The Hill”, позовавайки се на информация от официалния говорител на авиокомпанията Стейси Дей.

„Първите седмици на юни се характеризираха с безпрецедентни метеорологични условия за нашите най-големи центрове, което засегна сериозно дейността ни и доведе до забавяния, отмяна на рейсове и нарушения в лятното разписание и в обслужването на нашите клиенти”, каза Дей.

Според нея, тези проблеми се дължат на недостига на персонал при партньорите на „American Airlines” вследствие на бързото нарастване на пътникопотока след свалянето на коронавирусните ограничения.

Всичко това наложи предприемането на допълнителни мерки за укрепването на стабилността и точността на нашата дейност посредством внасяне на промени в част от лятното разписание до средата на юли, каза Дей. Промяната в графика на полетите ще засегне основно големите летища.

Говорителят на авиокомпанията уточни, че става въпрос за около 1% от всички полети на „American Airlines” в САЩ. През почивните дни бяха отменени 301 рейса, а днес се отменят още около 100.

Както беше съобщено по-рано, авиокомпанията не е в състояние да се справи с повишеното търсене в САЩ. Предприетите мерки, според нейния говорител, са предназначени да предотвратят повторение на ситуацията от лятото на 2019 г., когато лошите метеорологични условия и разногласията между администрацията и техническия персонал доведоха до сериозни смущения в работата на компанията.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес