Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огромен брой жертви при потъване на лодка в Нигерия (ВИДЕО)

03 октомври 2024, 23:42 часа • 812 прочитания

Има опасения, че над 100 души са загинали, след като лодка, превозваща предимно жени и деца, се преобърна в Нигерия, съобщиха спасителите, които извадиха още тела от река Нигер в четвъртък.

Още: Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения

Около 300 пътници са пътували за празнуване на мюсюлманския празник Мавлид в северния централен щат Нигер, когато във вторник е станал инцидентът, съобщи щатската агенция за извънредни ситуации. Към момента са открити 36 трупа и са спасени 150 оцелели, съобщи говорителят Ибрахим Ауду Хюсейни пред АФП.

„Днес открихме още 20 тела. С това броят на извадените от реката тела достигна 36“. Според него „няма вероятност“ да бъдат открити други живи. „Няма как човек да оцелее три дни под водата. Работата сега е да открием всички изчезнали тела“, казаха властите. Агенцията не уточни причината за потъването в община Гбаджибо, близо до Моква, но заяви, че то е станало след настъпването на тъмнината около 20:30 ч. местно време.

Още: Стотици загинаха при наводнение в Нигерия

Инцидентите с лодки са често срещани по лошо регулираните водни пътища на Нигерия, особено през дъждовния сезон, когато реките и езерата се разрастват. Нигерийският орган за управление на водните пътища в миналото се е опитал да забрани нощното пътуване по реките и твърди, че претоварването на плавателните съдове е престъпление, но екипажите често нарушават разпоредбите.

Още: Десетки протестиращи в Нигерия са изправени пред смъртна присъда

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес