Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партия на Иван Гешев - Инструментът на Господ търси вярващи

16 май 2023, 11:50 часа • 9158 прочитания

Лицето Иван Стоименов Гешев е идеално лице за създаване на политическо движение. Причини има, всичките хубави.

Първата, че спешно, предполагам, ще му затрябва имунитет на народен представител.

Втората, че той така или иначе не вярва в разделението на властите - значи преминаването от прокурорска работа към политическа е само преливане на фини нюанси в едно общо гнусно поточе.  

Трето, в последните години да направиш партия е нещо абсолютно задължително за всякакви изпаднали хора без капка талант, кофти минало, поне няколко престъпления и дълбока досада, която съпътства всяка тяхна поява. 

Не е ли, значи, необходимият политически капитал на лицето - налице?  

Лицето Гешев вече направи и няколко политически заявки. На прословутата пресконференция той например се опря на Родината, Отечеството, Държавата, Честта. И против Предателството и Политическия боклук. Както виждате, нещата са направо полуопечени. Кой не иска да чуе: Да живее Родината! Долу политическия боклук! Не че нямаме подобни формации, обаче Гешев има едно преимущество. То е, че на повечето ни националисти всъщност им липсва този заплашителен празен поглед, стисната като менгеме челюст и връхлитащото чувство, че последно те е било шубе така, когато са те причаквали да ти вземат джобните едни адски неприятни типажи на ъгъла зад училище. С две думи: време за бухалко-национализъм, за сурова сила. 

Гешев има и още един политически талант - знае доста мръсни тайни, понеже това работи досега - да ги прикрива, когато трябва (лицето Бойко Методиев Борисов) и да ги разкрива, когато се налага (опонентите на лицето Бойко Методиев Борисов). Тук избори се печелят с компромати, понеже съревнованието така или иначе е за това кой ще предизвика най-малко отвращение. В този смисъл познанието, което Гешев има, е идеален залог за участие в надпреварата. В държавата, която се управлява на принципа "Ти си го избра", винаги има нещо интересно, което да научиш. Дори и да е от някой, институционализиран на същия принцип: то и без това друг принцип няма.  

Още: Гешев си има медия, бие на кафявичко. Няма да познаете коя.

Също: За Гешев има контрапротести, от едно време насам. 

Неизбежно: Поне трима морално индиферентни политолози ще го подкрепят.  

Предвид театралния характер на последната му пресконференция, вече е ясен и предизборният клип на Гешев. Стои на една маса, пред него са предизборните плакати на всички партии, които са методично накъсвани и хвърляни пред чистачка, която ги събира в коша - да изчистим заедно политическия боклук. Както бе заявено още навремето: да го изчегъртаме. 

Накрая, трябва да се измисли име. Готово:

Граждани за Европейски Шамари и Еуфоричен Вандализъм.

Слоган: Инструментът на Бог търси вярващи.

 

Автор: Райко Байчев 

Райко Байчев
Райко Байчев Отговорен редактор
Новините днес