Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова година, стара глупост: Най-голямата в България и тук-там по света

02 януари 2024, 10:43 часа • 9809 прочитания

Предварително казвам, че под най-голяма глупост не визирам отношението към войната в Украйна и Владимир Путин - това си е извън класацията. Украйна и Путин са лакмус за еволюционно развитие - който за 2 години не схвана, никога няма да схване. Или поне докато руската ракета/руския дрон не го удари по главата - тогава е късно.

Та по темата - най-голямата глупост и най-смотаното нещо, което не се променя, е 2 януари да е работен ден! Който е празнувал Нова година както си трябва, със сигурност е имал тежка вечер - малко са вече аскетите. Те по принцип са си били малко, просто сега има повече възможности да не си по принуда въздържател.

Правим сега сметка - почваш празник на 31-ви, който е почивен ден само ако се падне в събота и неделя - иначе си е работен! Колко се работи на 31.12. е въпрос с повишена трудност - питайте нареклите се български работодателски организации (може да ги питате и колко по принцип работят болшинството им синдикално-държавно-общински членове). На 31-ви декември си върви подготовка за празника, някой трябва и това да работи! После се започва - аху-иху, на Божинката не може да му е тихо! Преди 0:00 часа да си легнеш - абсурд, каква нова година ще е, Боже помози? След това - честитки, обаждания, наздраве, хоро, дай по още едно, какъв мъж си ти, жената отдавна е в режим "сипи". Сещат се хората и, че е годината на дървения дракон, но няма какво да се лъжем - много неграмотни има, мислят, че е надървеният ...

Биологичният часовник вече е на кино, направо килнал се накриво, кукувичката му бръмчи, на ръждясало ръмжи. Припадаш, спиш няколко часа и се вдигаш, даже преди обяд, с деца винаги си на наряд! Докато цапнеш нещо там за махмурлука и зазидаш дупката в корема - глад един много познат, и то вече отива вечерно време. Време е да се сетиш къде работиш, какво работиш, как го работиш, че 02.01 е работен ден. Пък не е лесно това с присещането ... Да не говорим, че ПЪРВИ ЯНУАРИ е Васильовден!

Между другото, сещам се, че 31.12.2024 се пада във ... вторник! А 01.01.2025 - в сряда. Чудна работна седмица ще е, работодателите отсега да вдигат нормата!

Честита нова година: 2024 година дойде

п.п. Толкова ми беше трудно да си изплача мъката, че отивам в обедна почивка, преливаща през обезакуска към следобедно-вечерна. Мечо Пух е велик!

Автор: Ивайло Ачев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес