Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Натал - градът на Слънцето

03 май 2014, 19:41 часа • 26040 прочитания

Натал, столицата на Рио Гранде до Норте, е една от предпочитаните дестинации за чужденци, посещаващи Бразилия. Известен е като Слънчевия град. Причината е тропическият климат, който осигурява средна годишна температура от 28 градуса по Целзий и около 300 слънчеви дни за 12 месеца. Слънце, слънце и пак слънце. Това е най-характерно за този град, който носи името "Коледа" ("Натал" в превод означава "Коледа") ще приеме мачове от световното първенство по футбол през юни и юли.

Натал дължи името си на датата 25 декември 1597 година. По това време Бразилия е колония на португалската корона. Група португалци обаче достигат река Потенги, издирвайки управника на Рио Гранде до Норте, който по това време е контролиран от френските пирати. Броени дни по-късно, на 6 януари, групата започва изграждането на крепост, която и до днес е сред най-известните забележителности в целия щат - Форте дос Рейс Магос.

Натал е най-близкият град до Европа и от него се осъществяват редица международни полети. Той е и дом на най-голямото кашу дърво в света. Гордостта на града са красивите и известни плажове като Понта Негра, Женипабу, Пипа, Парашос де Макаражоу. Гмуркане сред коралови рифове, обиколка със сал, разходка с камила, каране на бъги по пясъчните дюни са само част от дейностите, които това място предлага на гостите.

Градът се гордее и с множество исторически паметници и сгради. Сред тях са Форте дос Рейс Магос, театърът Алберто Маранхяо, Историческият център, различни музеи, мостът Наваро. Мостът е един от най-големите в Бразилия. Съоръжението е атракция, заради внушителните си размери. От него се разкрива разкошна гледка към залеза. Други забележителности са Градският парк ие Аквариумът, карнавалът на града, наречен "Карнатал".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес