Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриотите искат цялата власт!

09 декември 2014, 09:32 часа • 25121 прочитания

Ако Реформаторският блок, и най-вече Патриотичният фронт продължават така търговски помежду си, прави ще се окажат онези, които още в началото на демокрацията убеждаваха останалите, че "и тия, и ония са едни и същи!". Че всички са маскари и че, виждате ли, не се косете много-много, за да не се разочаровате накрая!

Последната (поредната) търговска сделка между "малкия" в управляващата коалиция, Реформаторския блок, и подкрепящия коалицията Патриотичен фронт е договорката им първо, препъни камъкът Орхан Исмаилов от НПСД на Корман Исмаилов да си остане зам.-министър на отбраната, но да се сдобие с "двойник" от Патриотичния фронт, чиято зам.-министърска задача, образно казано, е да слухти около колегата си етнически турчин, за да не би той да застраши националната сигурност на България, най-вече издавайки някоя много важна военна тайна на Турция; и, второ, областният управител на София, който също е от Кормановата партия в, да се сдобие със заместник-областен патриот, чиято задача пък ще е да докладва на патриотичното си партийно ръководство дали титулярът областен не се лашка етнически, когато взема решения! Нищо, че той си е етнически чист българин, едно, и кореняк софиянец - второ!

Дивотия след дивотия, както се казва! И ако за Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, и Патриотичния фронт като цяло това въобще не е учудващо, камбаната много силно бие за Реформаторите, които поне досега демонстрираха здрав разум и честна реформаторска амбиция!

Доказва се за кой ли път, че когато лошият и добрият пример си дадат среща, в случая насрещна, по правило лошият взима врах! Като при децата - в дружбата между две приятелчета винаги "лошото" взима връх над "доброто" и то става "лошо", вместо да е обратното - "лошото" да се повлияе от "доброто" и да стане "добро"!

Уви, Реформаторите и Патриотите доказват отдавна доказаното, че вълшебната пръчица в политиката е кокалът! Дай пост на опонента, и той сто процента ти става сътрудник.

Къде се дянаха клетвите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, че "ние постове не щем, единственото ни желание е да се изпълнява нашата програма!" Как така бързичко национал-патриотите изоставиха принципите си и, както личи, ще увеличат броя на зам.-министрите на отбраната и броя на зам.-областните управители на София-град! В кой канал се изтече уж праволинейността им!

Впрочем, не ви ли прави впечатление, че тези, така наречени Патриоти напоследък много патриотично започват да се взимат твърде насериозно и сякаш започват да диктуват правилата на играта! Такъв е случаят и със скандалния напоследък политически чалгаджия Слави Бинев. Нямало нито един сериозен аргумент за отзоваването му като председател на комисията за култура и медии в парламента, удари по масата бащицата Валери Симеонов. Ако изхождаме по неговите и на телевизия "Скат" критерии, наистина е така - Славчо Бинев е непоклатим за поста! Но ТВ "Скат" далеч не е любимката на българския народ, процентът й най-много да е равен на процента на Патриотичния фронт на последните избори - 7,5 на сто, от което следва, че Бинев става за културист, но не и за шеф на културата, и че ако "Скат"-ското малцинство налага вкусовете си на онова другото, голямото мнозинство, вече е налице насилие и извиване на ръце - поради парламентарната конюнктура! И един нов и по-особен болшевизъм; следва още, че Каракачанов и Симеонов щурмуват Зимния дворец сто години след Ленин! Вся власть Советом

"Кокален" марксизмо-ленинизъм, но малко по-йезуитски, упражняват и сладурите от АБВ, най-вече Първанов, Петков и Калфин! След като по революционен път се добраха до вицепремиерски пост + министерство, въпреки че прескочиха изборната летва дефакто по милост, сега азбучните комунисти предупреждават големия си коалиционен партньор, че засега - не, но когато несъгласията им стигнат, както те се изразиха, "пределната маса", като нищо ще издухат правителството! Храни куче, да те лае, му казваха на това едно време! Ти го пускаш на прага, а той ти ляга на кревата! И те кани под юргана!

Че властовият кокал работи безотказно, демонстрират и ДПС. Ама наобратно! Уволниха от парламентарната си група двамата бунтари-преференциалисти, които не се подчиниха на действащия Местан и почетния Доган и не се отказаха от мандатите си, които честно спечелиха. С което оставиха с пръст в уста любимите на Доган и Местан послушници Нигяр Джафер и Ахмед Башев! Грабнаха си кокала под носа - въпреки командата отгоре!

Така се оказа, че култовият кокал освен омиротворител, може да бъде и разединител! Дай, Боже!

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес