Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В какво задължително да топите градинските инструменти?

09 май 2023, 18:40 часа

Отглеждането на зеленчуци в градината и поддръжката на дворното пространство са обвързани с не малко време, труд и усилия. Истината е, че една красиво подредена градина си има своите тънкости и специфики и ако не сме запознати с тях, то рискуваме да се провалим в това си начинание.

Сигурни сме, че много от градинарите, които нямат почти никакъв опит, никога не са се замисляли върху поддръжката на самите инструменти. Това обаче може да се превърне в огромна грешка и да рефлектира върху зеленчуците.

Градинар издаде с какво полива краставиците и те са по-сладки от всякога

Ще споделим с вас един трик, благодарение на който можете бързо и лесно да се погрижите за градинските инструменти и в частност за ножицата.

Единственото, което се изисква от вас да направите, е да я потопите в млечен разтвор. Нужно е да смесите равни количества вода и мляко и с тази течност да изплакнете градинската ножица.

Разтворът не само ще я дезинфекцира, което всъщност е основната цел, но и ще я предпази от ръждясване.

Истината е, че разтворът с мляко е изключително ценен и за растенията. Заради богатото си съдържание на витамини и минерали, той подпомага растежа и развитието на зеленчуците и цветята. Паралелно с това действа като защитна стена срещу редица вредители, най-вече листни въшки и акари.

Следващия път, в който се замислите как да се погрижите за градинската ножица, не се колебайте да я потопите в мляко. Резултатите ще бъдат налице!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес