Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уникалните ползи на масло от черен кимион

15 март 2022, 10:56 часа

Маслото от черен кимион (нигела) е мощен имуностимулант. Аргининът, който се съдържа в него, е много полезен при хора, претърпели травми, изгаряния и възпаления. Тази съставка неутрализира свободните радикали и стимулира освобождаването на хормон на растежа и синтеза на колаген. Аргининът стимулира и производството на простагладин Е1 – той регулира мозъчните функции и нервните импулси, редуцира възпаленията и кожните екземи, действа бронхолитично и съдоразширяващо.

Една от най-важните съставки на черния кимион е нигелон - много ефективен при бронхити, астми и респираторни заболявания. Той успокоява и разширява бронхите и в същото време потиска освобождаването на хистамини.

Черният кимион въздейства върху тимусната жлеза и в същото време я стимулира, а именно тя отговаря за защитните сили на организма. Това води до укрепване на имунитета и предотвратяване на болести и инфекции.

Маслото от черен кимион стимулира добре и дейността на костния мозък, което означава, че е страхотно средство за лечение и предотвратяване на развитието на тумори. Със своите антибактериални свойства, черният кимион превъзхожда много съвременни антибиотици, но хубавото е, че не вреди на организма.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес