Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са супер храните, които превръщат мазнините в мускули. Задължително трябва да ги консумирате!

12 октомври 2022, 08:55 часа

Всеки от нас е попадал в ситуация, в която се е чудил на каква диета да се подложи, за да свали излишните килограми или да натрупа повече мускулна маса.

Заседналият начин на живот, който мнозина водим, е една от причините да качваме килограми и да не се чувстваме добре в собствените си тела.

Няколко са храните, способстващи качването на килограми, както и поддържането на телесните мазнини. Храните, за които ще ви споделим в днешната статия, не вършат чудеса. Ако искате резултатите от тях да са положителни, трябва да ги комбинирате с движение и наистина много тренировки. В противен случай не очаквайте кой знае какви резултати.

10 съвета за здравословно хранене

Това са храните, които ще превърнат мазнините в мускули:

Спанак

Спанакът е един от зеленчуците, имащи благоприятен ефект върху изграждането на мускули. В зелените листа се съдържат фитоекдистероиди.

Бадеми

Ядката е богата на протеини и мазнини. В бадемите се съдържат още витамин Е и е добре всеки ден да консумирате шепа от тях.

Сладък картоф

В сладкия картоф се съдържат редица полезни вещества, включително витамин А и С, мед, калий и фолиева киселина.

Овес

Задължително е да консумирате тази зърнена култура, тъй като е много богата на протеини, витамини, фибри и минерали.

Ананас

Желателно е плодът да се консумира след тренировка или между храненията. В ананаса се съдържа ензима бромелаин, който спомага за разграждането на протеина. Ананасът спомага и за намаляване на мускулното напрежение след тренировка.

Това са само част от здравословните храни, които могат да се превърнат в перфектна добавка към менюто на спортуващите мъже и жени.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес