Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съхранение на лук в чорапогащници – метод, който всеки трябва да знае

20 октомври 2022, 08:10 часа

Лукът е един от зеленчуците, които най-много обичаме да похапваме. Той е ароматен и полезен. Без него ястията, които готвим за семействата си, няма как да се получат толкова апетитни.

Съхранението на зеленчука е обвързано с някои специфики, които е добре да знаете, ако искате накрая да не изхвърляте дузина поникнали или изгнили глави лук.

Ето какво е нужно да правите, ако искате да съхранявате лука за дълго време:

Най-напред трябва внимателно да селектирате единствено здравите глави лук. Отделете всички, които са започнали да омекват и смятате, че могат да разболеят здравата част от реколтата.

Ето кои са най-добрите съседи на зимния лук!

След това си пригответе няколко на брой стари чорапогащи, които вече не използвате. Макар този метод да ви се струва ретро, той е сред най-ефективните и ви гарантираме, че така можете да запазите лука за дълго време.

Чорапогащите имат перфектна пропускливост и позволяват циркулация на въздуха. Освен това са лесни за окачване и така могат да ви спестят не малко място.

Ако имате стари чорапогащи, не бързайте да ги изхвърляте. Можете да им подарите втори живот, като в тях съхранявате лука. Това е един от най-простичките начини, които успяват да запазят зеленчука свеж за дълго време.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес