Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смесете тази билка с ракия - чисти кръвоносните съдове и повишава имунитета

24 октомври 2024, 21:00 часа

Антибактериалните и антивирусните свойства на това растение са невероятни.

Мечи лук е едно от мощните диви растения, които регенерират тялото от главата до петите.

Вижте още: Кои са най-добрите билки за борба с гъбичните инфекции

Популярен като див лук, мечият чесън съдържа изобилие от етерични масла, ценни минерали, витамин С, каротин, протеини, мазнини и алицин. Ако разтриете някоя част от растението между пръстите си, ще усетите характерната миризма на чесън. Но когато отхапете лист от дивия чесън, основната му съставка алин под въздействието на кислорода се превръща в алицин, който „гали“ сърдечно-съдовата система и помага на кръвоносните съдове да останат млади и еластични, като в същото време не позволява на кръвта залепване на кръвоносните съдове.

Освен че прочиства организма от токсини, има антибактериално и антивирусно действие. Билкарите казват, че само един грам див чесън на ден е достатъчен, за да стимулира кръвообращението и кръвта да тече нормално във вените.

Хематомите и бавно заздравяващите рани заздравяват бързо, ако се намажат с пресен сок от мечи лук, а ваните с листата му успокояват раздразнена кожа, екзема и дерматит .

Етерични капки

Нарежете на ситно листата или луковиците на дивия чесън, така че да напълните бутилката рехаво до гърлото. Залейте масата с домашна ракия със сила 38-40%. Дръжте бутилката на слънце или някъде на топло и близо до източник на светлина в продължение на две седмици. Прецежда се и се пият по 14-15 капки на ден с малко вода. Тези капки регулират кръвното налягане и пречистват кръвния поток .

Вино за успокояване на кашлица

Сварете една шепа ситно нарязани листа в четвърт литър бяло вино. Подслажда се с мед или сироп и се пие бавно на няколко пъти през деня глътка по глътка.

Сироп за силен имунитет

Смелете или нарежете на ситно двеста грама див лук и ги залейте с литър и половина студена вода. След като престоят една нощ, отделете течността и прецедете добре. Към всичко това добавете половин килограм захар или мед и варете леко 10-15 минути. Приема се три пъти на ден по една чаена лъжичка.

Вижте още: 4 народни метода, които ще успокоят нервите ви и през 2024 г

Салата пълна със здраве

Скилидка млад чесън се нарязва на колелца, добавят се 300 г пресни листа див чесън, зехтин и по желание балсамов оцет. Когато овкусявате салатата може да настържете малко твърдо краве или козе сирене.

Какво лекува дивия чесън?

Глава - облекчава главоболие, забавя процесите на стареене, предпазва от инсулт, повишава общата устойчивост на организма.

Бели дробове - облекчава оплакванията при респираторни заболявания, кашлица и изпразване на синусите, помага при грип и настинка.

Сърце - укрепва сърцето и кръвоносните съдове, предпазва от сърдечно-съдови заболявания, артериосклероза, предпазва от инфаркт, регулира кръвното налягане.

Кръв - понижава лошия холестерол и мазнините в кръвта, почиства кръвообращението.

Стомах - намалява проблемите при гастрит и язва, стимулира секрецията на вещества, предпазващи лигавицата на стомаха, има положителен ефект срещу паразити, има благоприятен ефект за нормализиране на чревната флора, предотвратява заболявания на черния дроб и храносмилателните органи. .

Съдържа: етерични масла (0,07%), ценни минерали, захар, витамин С, каротин, протеини, мазнини, алицин.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес