Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да повярвате защо хитрите домакини слагат ДАФИНОВ ЛИСТ в пералната си

02 октомври 2024, 16:36 часа

Замисляли ли сте някога каква може да е причината дафиновият лист да намери своето приложение сред мръсното пране? Истината е, че тази подправка, освен уникално ароматна и лековита, може да допринесе много за запазване състоянието на нашите дрехи.

В днешната статия ще споделим с вас защо не малко домакини поставят по няколко дафинови листа в барабана на пералнята. Сигурни сме, че споделената информация ще е наистина полезна за вас.

Защо да слагаме дафинов лист в пералнята?

Още: Защо ви е омекотител за тъкани и какво ще се случи, ако не го използвате?

Знаете, че дафиновият лист е растение, което има десетки ползи. Отварата от дафинов лист може да излекува редица здравословни неразположения. Тя обаче прави чудеса и с дрехите ни. Резултатите съвсем скоро са налице и са просто зашеметяващи.

Ако сте от домакините, които често перат дрехите и са свикнали да използват по-агресивни препарати, спомагащи за премахване на петната, то със сигурност не веднъж сте ставали свидетели на многобройни щети. Да не говорим и за цветните дрехи, които са склонни да загубят наситеността на цветовете си, именно заради честото третиране.

Благодарение на дафиновите листа можете да възстановите цветовете на дрехите и при това без да похарчите нито един лев.

От вас се изисква да поставите няколко дафинови листа в тиган и към тях да добавите 2-3 супени лъжици сода бикарбонат и вода. Щом разтворът кипне, оставете за няколко минути да се охлади и поставете дрехите да се накисват за едно денонощие. След това прехвърлете в пералня и изперете на стандартна програма. Резултатите са налице и са наистина феноменални.

Още: Как да перете плюшените вещи, за да не се съсипят?

С този трик много домакини спасяват дрехите си и връщат живота в тях. Лесно е, а и не коства нито един лев.

4-те трика на опитните домакини за искрящо чисто пране

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес