Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лютивият спрей: Ефективна самозащита за дамите

01 юли 2021, 16:26 часа
Реклама

 

Живеем в такова време, че само едно пускане на телевизора и гледане на новините може да накара косите ни да настръхнат. Ежедневно чуваме за случаи на нападения, грабежи, а все по-често това се случва посред бял ден и пред свидетели. За жалост, много малка част от хората успяват да реагират, а още по-малко са подготвени с някакви средства за адекватна самозащита. Неслучайно обичайните жертви са дамите - често те изглеждат лесна мишена за злонамерените хора. Един полезен инструмент за самозащита, с който може да гарантирате спокойствие на себе си (или да закупите за дамата на сърцето си) е лютивият спрей за самозащита.

Предимствата му са много - лесен е за ползване, дискретен е и не заема място и може да имате бърз достъп до него в случай на неприятна ситуация. Той гарантира ефективна самозащита за дамите в най-различни случаи и може да спечели време да избягате на безопасно разстояние и да извикате полиция или да се обадите на близък човек, в случаите, когато се чувствате застрашени.

Най-малкото по различни филми и сериали сте виждали ползата от подобен тип начин за самозащита - насочвате го в лицето на човека, който е източник на опасност, просто натискате и пръскате. Ефектът за отсрещната страна е меко казано ужасно неприятен и едно напръскване с лютив спрей доста ще охлади всякакви желания на злосторниците да се занимават с вас докато лицето и очите им парят.

Препоръчваме да се сдобиете с такъв тип предпазно средство ако живеете в квартали с високи нива на битова престъпност, ако често се налага да се прибирате сами вечер или в ранните часове на деня и минавате през участъци, които са слабо осветени или знаете, че там се събират групи съмнителни хора. Инвестиция в подобен тип средство за ефективна самозащита за дамите може да бъде и вид застраховка и успокоение за вашите половинки и/или семейство, за да бъдат те една идея по-спокойни когато знаят, че се прибирате сами.

Гледайки нещата от гледната точка на вложени средства срещу получени ползи, то трябва да кажем, че лютивият спрей наистина изглежда много оправдана инвестиция. Едно малко флаконче в подходящ момент може да ви спести куп неприятности и лоши последствия. Не е лошо да вложите една малка сума, за да си гарантирате голяма доза спокойствие и увереност, особено в моментите когато се чувствате застрашени.

Лошите неща може да се случат на всеки един човек и е добре да сме готови да реагираме когато се появят и при нас.

Вижте още интересни тактики за самозащите в сайта Brannik.bg

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес