Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как джинджифилът може да помогне за укрепване на имунната ви система?

01 август 2023, 14:07 часа

Имунната система е съществена част от защитата на нашето тяло срещу болести и инфекции и е добре да се грижим тя да е добре подсилена. Тук на помощ идва джинджифилът, известен със своите лечебни свойства. Той се използва от векове в традиционната медицина за лечение на различни заболявания, включително проблеми с храносмилането, респираторни проблеми и възпаления. През последните години проучванията показват, че джинджифилът може също да засили имунната система. В статия ще обясним как и защо. 

Джинджифилът и неговите имуностимулиращи свойства

Джинджифилът съдържа съединения, наречени гингероли и шогаоли, които имат антибактериални и противовъзпалителни свойства. Тези съединения могат да помогнат за стимулиране на имунната система чрез увеличаване на производството на бели кръвни клетки, които са отговорни за борбата с инфекциите. Джинджифилът също така съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в тялото, което може да отслаби имунната система.

А вие знаете ли колко е лесно да отгледате сами джинджифил у дома? Вижте как

Как да използвате джинджифил за укрепване на имунната ви система?

Един от най-лесните начини да включите джинджифил в диетата си е като пиете чай от джинджифил. Можете да го направите, като сварите пресен корен от джинджифил във вода за 10-15 минути и добавите мед или лимон за аромат. Можете също да добавите пресен джинджифил към вашите смутита, супи и пържени картофи за допълнителен имунитет. Ако не харесвате вкуса на джинджифил, можете също да приемате джинджифилови добавки, които се предлагат под формата на капсули.

Джинджифилът е естествен и ефективен начин за укрепване на имунната система. Все пак трябва да внимавате в количеството, което приемате, защото може да раздразни вашия стомах. Ако имате чувствителен стомах, консултирайте се със специалист относно приема му като количество и форма. Популярна рецепта, която заличава пиперливия вкус е разбиване на настърган джинджифил с мед и лимон. 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес