Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да научите нов език бързо и ефективно?

11 март 2022, 09:00 часа

Разбираме – изучаването на нов език е предизвикателство, разочароващо и понякога твърде сложно. Казват, че децата учат най-добре нови езици, но това не означава, че възрастните не могат. С почти стотици езици, от които можете да избирате, овладяването на чужд език всъщност може да бъде много по-лесно, отколкото си мислите. Въпреки трудностите, с които много хора се сблъскват, докато се опитват да научат нов език, усвояването на много езици бързо нараства в популярността си по целия свят и двуезичието става все по-желано предимство, което да добавите към автобиографията си. Знаете ли, че норвежки, италиански и испански са оценени като топ 3 най-лесни за научаване езика за носители на английски език? Звучи ли ви като нещо, което бихте искали да постигнете?

Завържете нови приятелства

Създаването на нови приятелства е може би най-добрият начин да научите чужд език. Освен това ще ви помогне да се почувствате удобно с жаргон и определени маниери на езика. Има толкова много различни неща, които можете да направите, за да изградите основите на чуждия език, който искате да научите. Те включват посещение на събития за обмен на езици, разговори с приятели в местни кафенета, барове и ресторанти. Голямата част от създаването на приятели, които са носители на езика, е, че ще можете да практикувате свободно, без да се чувствате предпазливи. Много експерти също така казват, че това е идеалният начин също да ви мотивира по време на процеса.

Грубо ли е кръстосването на ръцете? Вижте какво още ще ви каже езикът на тялото

Гледане на филми

Друг страхотен начин да научите чужд език е като се възползвате от съвременните технологии. Намерете добър филм на езика, който искате да научите, експертите предполагат, че понякога детските филми са най-добри да започнете, можете също да изберете да използвате субтитри. Гледането на филми на различен език също е и супер начин да ви даде по-добро усещане за културата на този език. Освен това, всички нови думи, които чуете, запишете в тетрадка, за да имате добър списък с нови думи от речника – след това ги потърсете.

Изтеглете приложение

Благодарение на съвременните технологии, които са достъпни по целия свят, изучаването на нов език стана много по-лесно. Това също е идеално за хора от всички възрасти - просто изтеглете едно или две приложения. Приложенията за изучаване на езици са много популярни и има много, от които да избирате. Мнозина дори казват, че това е революционен метод за практикуване на граматика и лексика. Възможностите в тези приложения също са толкова възнаграждаващи.

Стратегия: Чужди учени и студенти учат български език и култура

Отидете в чужбина

Друг отличен начин да научите чужд език е да посетите страна, която говори конкретния език, който искате да научите. Сега, когато тази глобална пандемия започва бавно да отшумява, много хора по целия свят се възползват от тази страхотна възможност. Ще бъдете изумени колко много информация можете бързо да съберете, докато пътувате наоколо. Обучение,което ви потапя в културата, е много по-приятно и ще ви накара да говорите свободно за нула време.

 

Източник: https://www.habittribe.com/world/newlanguage

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес