Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хитри трикове при използването на бебешка количка

07 юни 2021, 08:55 часа

Всяка майка всекидневно прекарва доста време зад бебешката количка. И макар че тези возила са удобни за бебето, те рядко са наистина удобни и за майките. В следващите редове ще откриете няколко хитри идеи как да направите използването на бебешка количка много по-удобно и приятно.

Пазарските чанти

Купете си голям карабинер и го използвайте, за да окачате пазарските чанти на дръжката на количката. Карабинерите са здрави, надеждни и лесни за използване, а покупките Ви няма да се мачкат в кошницата под количката, където слагате и багажа за ежедневната разходка.

Сложете тежести

Ако Вашата бебешка количка често се накланя опасно назад от тежестта на бебето или на чантите, може да прикрепите фитнес тежести за крака над предните колела. Те ще възстановят баланса и ще направят возенето много по-безопасно за бебето и по-спокойно за Вас.

Когато количката е в автомобила

Обикновено бебешката количка заема твърде много място в багажника. Ако височината на Вашия автомобил позволява, може да я сложите изправена, като я прикрепите здраво с ластик за багаж. Добра идея е да опаковате колелата в калцуни или найлонови шапки за баня, за да не цапат тапицерията.

Когато количката е у дома

Без значение дали я държите в гаража, в склада или в помещение на партера, Вашата бебешка количка вероятно заема доста място. Но ако поставите здрава кука на стената или вратата, можете да сгъвате количката и да я окачате на нея, за да пестите пространство.

Използвайте катинар за велосипед

Това е прост трик, за който малко майки се сещат. Снабдете се с катинар за велосипед, за да можете спокойно да влизате в магазина, банката, ресторанта и прочие. Просто заключете количката отвън и не се тревожете, че някой може да я вземе.

Подобрете дръжката

Столчетата за автомобил, които са част от количката, рядко имат удобни, меки дръжки. Направете нещо просто и ефективно – използвайте макарон за плуване, за да носите детето лесно и удобно. Отрежете макарона на нужната дължина, направете прорез надълго от едната страна и увийте дръжката. Това няма да намали тежестта, но със сигурност ще улесни пренасянето.

Когато дръжката се захаби

Когато дръжката на количката се захаби, увийте я с лента за тенис ракети. Тя не е хлъзгава, удобна е и приятна на допир. Освен това се предлага в различни цветове.

През зимата

Когато навън има сняг и лед, колелата на количката се хлъзгат и може да се окаже доста трудно да ги бутате. За да подобрите сцеплението, сложете на гумите по няколко свински опашки, като отрежете излишъка. Така ще можете да правите дори зимен джогинг с бебешка количка!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес