Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Груби грешки при приготвянето на омлет

06 декември 2020, 07:10 часа

На пръв поглед приготвянето на омлет изглежда изключително просто. Но всъщност има някои тънкости, с които повечето домакини не са запознати и допускат груби грешки.

На първо място са важни съставките, които използвате. Ако не сте сигурни, че яйцата са пресни, по-добре се откажете от идеята да приготвите омлет.

- Винаги използвайте тиган с незалепващо покритие и шпатула, в противен случай твърде вероятно крайният резултат ще е бъркани яйца.

- На кратно, перфектният омлет изисква четири ключови неща - пресни яйца, масло, незалепващ тиган и шпатула.

7 ГРУБИ ГРЕШКИ ПРИ ГОТВЕНЕТО НА ОРИЗ

- Не добавяйте сол при разбъркването на яйцата.

- Не гответе омлета на прекалено силен огън.

- Преди да изсипете сместа поставете парче масло в тигана. Уверете се, че след като се разтопи то покрива напълно повърхността на съда, а не само части от нея. В противен случай омлетът няма да е толкова сочен.

- Овкусете сместа, непосредствено преди да я изсипете в тигана.

- Бъдете внимателни при използването на шпатулата. В случая е важно да прецените с точност момента за обръщане на омлета. В никакъв случай не изчаквайте, докато долната част се втвърди. Обърнете омлета, докато все още има течност в него, а не когато е напълно слух. В противен случай той ще се напука.

- Ако желаете да гарнирате готовото ястие с кашкавал, съветваме ви да го настържете предварително. Веднага след като извадите омлета от тигана, поръсете го с настъргания кашкавал. От топлината той ще се разтопи и ще придаде още по-добър вкус на приготвеното ястие.

Добър апетит!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес