Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фън шуй: 6 неща, които никога не трябва да хвърляте в тоалетната

29 юли 2024, 21:40 часа

Според фън шуй , ако изхвърлите тези 6 неща в тоалетната, няма да можете да избегнете проблеми, блокажи и неприятности. Според здравия разум, ако ги изхвърлите в тоалетната, няма да можете да избегнете разходите за водопроводчик и екологичните проблеми.

Запушената тоалетна е един от най-неприятните битови проблеми, с които всеки дом може да се сблъска. Това са 6 предмета, които никога не трябва да изхвърляте в тоалетната и които често се озовават там. Не само защото причиняват енергийни блокажи, но и защото вредят на канализационната система и околната среда.

Вижте още: 4 златни японски техники за почистване и подреждане на дома

Хапчета и лекарства

На пръв поглед може да изглежда, че изхвърлянето на хапчета в тоалетната е безопасен начин да се отървете от стари или ненужни лекарства. Но, напротив, това представлява сериозна заплаха за околната среда. Химикалите от лекарствата попадат в централната канализационна система и в крайна сметка могат да попаднат в системата за питейна вода. Тези вещества са потенциално опасни за живите организми и могат да навредят на човешкото здраве, ако по някакъв начин достигнат до питейната вода.

Цигари

Много пушачи дори не се замислят за вредата, която обикновените цигари могат да причинят на околната среда. Филтрите трудно се разлагат и могат да останат в природата десетилетия. Освен това самите цигари са наситени с токсични химични съединения, които, когато се пуснат във вода, влияят негативно на флората и фауната. Ако спрете да пушите, няма да се притеснявате къде да сложите цигарите си.

Конец за зъби

Конецът за зъби може да изглежда безобиден на пръв поглед, но ако го хвърлите в тоалетната, той лесно може да се заплита и да образува бучки, затруднявайки пускането. Натрупването на "топки" от резба може да причини сериозни запушвания, които изискват работата на водопроводчик.

Котешка тоалетна

Всеки собственик на котка знае колко проблеми може да причини изхвърлянето на отпадъците. Но изхвърлянето ѝ в тоалетната не е най-доброто решение. Тя набъбва във вода, образувайки плътни образувания, които могат напълно да запушат тръбите.

Вижте още: Растения, които ще донесат късмет в дома ви: Едното е ключово за финансов успех и просперитет, а другото се смята за талисман 

Коса

Косата е една от най-честите причини за запушвания. Космите лесно се забиват в канала и с течение на времето върху тях се натрупват мазнини и други отлагания, които ги превръщат в дебела буца, която запушва дренажната тръба. Проблемът се усложнява от факта, че космите са много силни и могат да се натрупват с месеци, преди да причинят запушване.

Презервативи

Презервативите изглеждат безобидни, но това е далеч от истината. Изработени от латекс, не се разпадат във вода. След като влезе в тръбата, презервативът може да се разтегне и да се прилепи към стените, блокирайки лумена и причинявайки сложни запушвания. Освен това, когато се напълнят с въздух, те могат да причинят сериозни запушвания в системата.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес