Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чудодейно тибетско упражнение срещу заболявания на щитовидната жлеза

21 август 2024, 08:50 часа

Упражнението може да се изпълнява в седнало или изправено положение. Трябва да се прави редовно и често, защото подобрява състоянието на щитовидната жлеза. Особено полезенo е при хипотиреоидизъм.

Това е известно тибетско упражнение за лечение на щитовидната жлеза . Осигурява повишен приток на кръв към жлезата. Благодарение на това се пречиства щитовидната жлеза.

Вижте още: Мощен тибетски ритуал за сбъдване на желания в 3 стъпки

1. Разтрийте дланите си една в друга, за да ги затоплите. Поставете топлите си длани нежно върху щитовидната жлеза и ги задръжте така за десет секунди.

2. Преглътнете слюнката три пъти подред или изпийте три глътки вода.

3. Издишайте въздуха. Докато издишвате, наведете главата си напред и притиснете брадичката към гърдите си възможно най-силно. Задръжте брадичката си така за няколко секунди, без да дишате. Когато започнете да вдишвате въздух, повдигнете брадичката си и изпънете главата си назад. Стегнете врата колкото е възможно повече. Повдигнете долната устна, така че да премине над горната устна. Правите това, докато вдишвате въздух. Задръжте главата си в това положение за няколко секунди. Когато започнете да издишвате, спуснете отново главата си и доближете брадичката до гърдите си.

4. Докато брадичката ви е на гърдите, бавно завъртете главата си наляво, след това надясно, без да отделяте брадичката от гърдите, така че да натиснете гърдите си със страните на брадичката. По този начин се извършва отличен масаж на щитовидната жлеза.

5. Работете отново както в точка 1, 2, 3, 4. Главата се повдига с вдишване на въздуха и се спуска с издишване. И така в кръг (десет пъти).

Вижте още: 3 тибетски упражнения, които ще ви успокоят и повишат енергията ви за 1 минута

Упражнението може да се изпълнява в седнало или изправено положение. Трябва да се прави редовно и често, защото подобрява състоянието на щитовидната жлеза. Особено полезен е при хипотиреоидизъм.

Както при другите тибетски упражнения, психологическият компонент на упражнението също е важен . Правете упражнението с любов към тялото и болната щитовидна жлеза.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес