Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баба ми каза как да сгъстя супата, така че да се получи божествено вкусна

16 февруари 2022, 10:07 часа

Нашите баби имат сериозен опит в кулинарията и именно от тях успяваме да научим не малко тънкости и специфики, свързани с приготвянето на ястията.

Днес ще споделим с вас как лесно можете да сгъстите супата и накрая резултатът да е феноменално вкусна гозба, с която да зарадвате цялото си семейство.

Ето и хитрините, които ви обещахме:

• Направете застройка;

Когато добавим застройка към супата, тя не само става по-вкусна, но и по-плътна и гъста. За да се случи това, е нужно да използвате яйце и няколко капки сок от лимон. Гребнете от бульона на супата и прибавете към сместа с яйце и лимонов сок. Трябва обаче да бъркате непрекъснато, така че да не се пресече. След това връщате цялата смес в тенджерата със супата.

Има и друг вид застройка, която се прави с кисело мляко, яйце и малко брашно. Вие сами трябва да решите коя рецепта да изберете.

3 идеи за вкусни супи, перфектни за студените дни

• Добавете малко нишесте;

Още една хитринка, с която добрите домакини си служат от край време. Вземете 1-2 с.л. нишесте и го разтворете в малко хладка вода. След това се добавя към самата супа. Нишестето може да бъде заменено и с брашно.

В този случай е нужно да бъркате много старателно, така че да може нишестето или брашното да се разтворят много добре и да не се образуват бучки.

• Добавете картоф.

Това е последният трик, който можете да приложите. Ако супата е твърде рядка и не отговаря на вашия вкус, добавете още картофи или моркови. Може да ги сварите отделно, да ги пасирате и да ги прибавите към гозбата в тенджерата.

Опитайте някой от тези хитрини и сме сигурни, че ще останете приятно изненадани, а накрая ще имате божествено вкусна супа, която да сервирате с настроение на семейството си!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес