Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако задушавате храната в масло, ВАЖНО е да знаете тези правила

13 февруари 2022, 08:38 часа

Задушаването в масло води до едно още по-вкусно и ароматно ястие. При този процес продуктите се запържват в разтопено масло и се получават истински апетитни. Редица продукти позволяват да бъдат задушаване в масло. Най-любими са месо и зеленчуци.

Как е правилно да се задушава в масло?

Най-напред маслото се поставя в тигана. Когато се разтопи, се добавят и останалите продукти. След това се готвят, докато омекнат. За тази цел може да се ползват най-различни видове масло, както традиционно, така и овкусено с билки и подправки.

Много е важно обаче да знаете различни специфики, свързани с този процес, ако искате накрая ястието да се получи наистина вкусно и апетитно. Ако сте решили да задушите зеленчуци, които след това ще добавите към супата, не забравяйте да добавите и шепа, нарязани на ситно моркови. При задушаването в масло, те пускат каротен, който придава още повече вкус, цвят и аромат на ястието. Не е задължително предварително да задушавате зеленчуците, но ако направите това супата ще е в пъти по-вкусна.

Винаги добавяйте по една – две скилидки чесън в тигана при разтопеното масло. Зеленчукът отделя от характерния си вкус и всички останали продукти се овкусяват още по-добре.

Най-големите ГРЕШКИ, които допускате при готвенето!

Много е важно обаче първо да разтопите маслото и едва след това да добавите останалите продукти. Ако го направите в един и същи момент, резултатът няма да е такъв, какъвто очаквате. Имайте предвид, че процесът по задушаване е сравнително кратък, затова трябва да сте през цялото време около котлона, за да не загори мазнината.

Бъдете отличници в кухнята, ако искате да изпитате удовлетворение от себе си и да зарадвате всички с вкусните си блюда.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес