Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате вчерашните палачинки да са като току-що приготвени, направете това

09 септември 2021, 12:30 часа

Палачинките са една от най-вкусните закуски, които всеки обича да похапва поне веднъж в седмицата. Те са фини, ароматни, гарнирани по наш вкус и топящи се в устата. Истинска наслада, на която не можем да се наситим.

Истината е, че понякога прекаляваме с количеството и не успяваме добре да преценим каква смес да приготвим за палачинки. Крайният резултат е задоволен глад, сити стомаси и чиния, преливаща от палачинки, които да останат за следващия ден.

И сами знаете, че има някои храни, които ако престоят, вкусът им се променя. Дори бихме казали, че удоволствието от похапване се изпарява. Всъщност това бе и една от причините да споделим с вас как лесно и бързо можете да превърнете престоялите едно денонощие палачинки в току-що изпечени.

3 рецепти за вкусни палачинки БЕЗ брашно

Как да „съживим” старите палачинки и да ги превърнем в току-що изпечени

Време е да споделим този малък трик, защото той винаги действа безотказно. За да върнете вкуса на палачинките, поръсете всяка една от тях с малко кафява захар и я прегънете на четири, подобно на джоб. Наредете всяка една палачинка в тава, покрита с хартия и поставете за 5 минути в предварително загрята фурна.

Това ще ги направи много нежни, същевременно с това карамелизирани във вътрешността им. Опитайте и няма да съжалявате. Почти сме сигурни, че поднесени по този начин на трапезата, палачинките ще се харесат повече на вас и семействата ви.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес