Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

Анимационната поредица "Маша и Мечока" вече е с над 100 милиарда гледания в Youtube

06 септември 2021, 18:40 часа • 53074 прочитания

Анимационната поредица "Маша и Мечока", която от десет години е налична в Youtube, прехвърли границата от 100 милиарда гледания. Това съобщиха от пресслужбата на студио "Анимакорд", цитирани от 24 часа.

Реклама

"Руският анимационен сериал "Маша и Мечока", продуциран от студио "Анимакорд", отбеляза нов етап, преминавайки границата от 100 милиарда гледания в Youtube от цял свят. През десетте години, откакто поредицата присъства в платформата, многоезичните канали нараснаха стабилно, осигурявайки на "Маша и Мечока" огромен успех в Русия и в чужбина", се посочва в прессъобщението.

Анимационният сериал "Маша и Мечока" е изминал дълъг път от национален хит до глобален феномен в света на дигиталното семейно съдържание според директорката на ютюб в Русия Анна Данишевская. "Това е чудесен пример за проект, който носи реални ползи за създателите на съдържание и зрителите. Чрез нашата платформа студио "Анимакорд" направи руската анимационна индустрия много по-известна и събра деца и родители от цял свят", казва Данишевская.

Публиката на "Маша и Мечока" се увеличава във всички страни, отбелязват от компанията. В края на 2020 г. броят на абонатите на англоезичния канал на анимационния сериал се е удвоил и към момента е над 28 милиона. Поредицата държи и рекорда на Гинес за най-гледан анимационен видеоклип в Youtube благодарение на епизода "Маша плюс Каша", който има над 4,4 милиарда гледания.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес