Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-невероятните гръцки острови, които да посетите (СНИМКИ)

31 май 2024, 16:23 часа
Реклама

Обиколката на гръцките острови е задължителна за всеки пътешественик, който търси зашеметяващи пейзажи, кристално чиста вода и невероятна храна. Но с над 6000 острова, от които да избирате, може да е трудно да разберете кои са най-добрите.

Приятни плажове, древни руини и зашеметяваща природа се срещат с уютните таверни и оживения нощен живот на места като Санторини и Миконос. Всяко от тях има своя уникална индивидуалност, което го прави място, което не може да бъде пропуснато в списъка на пътниците.

1. Санторини

Никой остров не пленява въображението така, както Санторини. Известен е с цветните си сгради, разположени на фона на скалисти хълмове и искрящ океан. В сърцето на Егейско море, Санторини е дом на някои от най-добрите винарни в Гърция, оживен нощен живот и впечатляващи плажове.

Със своя неподражаем чар, не е чудно, че Санторини е един от най-популярните острови за туристите. Можете да се насладите на гледката от една от емблематичните винарни, да се отпуснете на плажовете с черен пясък и да се насладите на малко слънце.

Вижте още: WEF: Най-добрите страни за туризъм през 2024 година

2. Миконос

Известен със своя нощен живот и блясък, Миконос е чудесно място за посещение, ако искате да купонясвате цяла нощ. Отдайте се на някои от най-добрите гръцки кухни на острова или си дръпнете стол в един от многобройните му плажни клубове и се насладете на питие, докато се печете на слънце.

Миконос също е дом на живописни църкви и вятърни мелници, така че можете да изследвате тази страна на острова. Това е идеалното място за пътуване с приятели, тъй като ще намерите нещо за всеки.

3. Хидра

Перфектно място за почивка, Хидра е един от най-релаксиращите острови в Гърция. Спокойно убежище, далеч от тълпите, това е чудесно място да се свържете отново с природата и да пречистите ума си. Разгледайте Хидра пеша или с велосипед и открийте очарователни села с варосани къщи и калдъръмени улици.

Можете да гледате залеза над острова вечер и да се отдадете на спокойна вечеря в един от многото ресторанти. Със своите уединени плажове можете също да се насладите на слънчеви бани на спокойствие. Това е идеалното място да презаредите батериите си.

Вижте още: Топ 10 на най-турбулентните маршрути в света: Два от тях са в Европа

4. Крит

С история, датираща от 3000 г. пр.н.е., Крит е място, където древните руини срещат съвременния живот. На този остров ще намерите някои от най-добрите традиционни гръцки ястия, както и красиви плажове и хълмове.

Крит също има солидно културно наследство, което го прави едно от най-добрите места да научите повече за гръцката история и култура. Когато посетите, разгледайте двореца Кносос и венецианския град Ханя, за да се докоснете до критската история.

5. Корфу

Добре известна дестинация за знаменитости и кралски особи, Корфу е един от най-ексклузивните острови на Гърция. С плажове, обградени с палмови дървета, можете да се отпуснете върху златен пясък и да се насладите на слънце.

Пийте коктейл, докато гледате залеза, или разгледайте древните руини и средновековните замъци на Корфу. Със своята зашеметяваща природа и оживен нощен живот, това е едно място, което няма да искате да пропуснете по време на пътуването си до Гърция!

6. Родос

Известен със своя стар град, Родос е един от най-популярните острови в Гърция.  Когато посетите, разгледайте средновековни улици и красиви джамии, които съществуват от векове. Има много ресторанти, предлагащи пресни морски дарове, на които да се насладите, и можете да зърнете църквите със сини куполи, които характеризират този остров.

Родос също има отлични плажове, покрити с палми, което го прави идеалното място да се отпуснете и да се насладите на спокойствие.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес