Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Цветанов не може да се върне в парламента

11 април 2019, 12:05 часа • 7906 прочитания

Цветан Цветанов не може да се върне като сътрудник на ГЕРБ в Народното събрание. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с журналисти в Брюксел.

"Ще дам право на Цветанов да промени статута си. Не може да получи толкова тежко наказание – да напусне парламента и шефското място на парламентарната група и заради този договор да се появи съмнение, че това е пунта мара. Това е несериозно", категоричен бе Борисов.

Вчера стана ясно, че Цветанов ще продължи да се подвизава в Народното събрание макар и не като депутат, а като нещатен сътрудник на ПГ ГЕРБ. Това се случва само 2 седмици след оставката му като народен представител.

По думите на Борисов вторият човек в ГЕРБ е убеден в невинността си и не осъзнава в каква ситуация се поставя.

"Не знам за какво му е това. Не може да напуснеш като шеф на парламентарна група, депутат, шеф на комисия и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението ти. Бих го нарекъл глупост", критичен бе Борисов. "Ако иска да ги съветва в парламента, той може да ги съветва и без да е на договор", добави премиерът.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обаче бе на друго мнение и защити избора на Цветанов за нещатен сътрудник. Така той по-лесно ще влиза в парламента, депутатите ще имат по-лесна връзка с ръководството на партията, твърдят от ГЕРБ.

"Нормално е зам.-председателят на ГЕРБ да има възможност да посещава заседанията на парламентарната група. За нас е важно да имаме комуникация с него", заяви Дариткова в отговор на въпрос на bTV с какво той ще е полезен като нещатен сътрудник. Тя бе категорична, че нещатните сътрудници в Народното събрание не получават заплати.

Припомняме, че въпреки оставката си, Цветанов остана зам.-председател на партията и шеф на предизборния ѝ щаб. Той успокои, че "няма драма" с оставката му и заяви, че ще продължи да поддържа "тесни връзки" с групата на ГЕРБ и да помага на новия ѝ председател Даниела Дариткова.

Същевременно Борисов се оплака и, че заради "Апартаментгейт" не може да намери кадри, които да заместят попадналите в скандала и подали оставки. По думите му, като си изберял някой, той идвал и му казвал: "Абе знаеш ли, че има една сделка там на майка ми ..." и така нещата с кандидатурата пропадали.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес