Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Тигрицата" смълча американската публика и спечели US Open! (ВИДЕО)

08 септември 2024, 11:31 часа • 1853 прочитания

Беларуската тенисистка Арина Сабаленка е новата шампионка на Откритото първенство на САЩ, след като победи представителката на домакините Джесика Пегул със 7:5, 7:5 на големия финал при жените. Сабаленка се наложи след близо два часа игра, за да разочарова местните фенове и да вземе реванш за миналогодишната загуба.

Арина Сабаленка спечели US Open 2024

Преди година Сабаленка отстъпи на финала от друга американка - Коко Гоф. Сега обаче беларуската състезателка бе много по-стабилна и не се повлия от атмосферата на корта. Така тя спечели първата си титла от US Open и стана шестата поредна различна шампионка на турнира.

Сабаленка победи американката Джесика Пегула на големия финал

Сабаленка изпраща трудна година, в която започна с триумф на Australian Open, но след това получи травма в гърба на Мастърса в Рим, разболя се на Ролан Гарос и пропусна Уимбълдън заради контузия в рамото. Тя обаче се завърна с триумф на US Open, а символ на силата ѝ бе нейната татуировка на тигър на ръката.

Татуировката на тигър, която се превърна в мания

Нейната татуировка на тигър се превърна в мания за нейните почитатели, като мнозина си поставяха временни татуировки, за да я подкрепят. За шампионския мач в събота на стадион "Артър Аш", нейният треньор Джейсън Стейси пристигна с татуировката на тигър на главата.

"Във Вашингтон има едно момиче, тя ми е фен, подкрепя ме и винаги измисля някакви готини неща, свързани с моето име. Тя донесе тези временни татуировки и Джейсън ми обеща, че ако стигна до финала, ще си сложи на челото", каза Сабаленка след мача.

"Сблъсках се с много предизвикателства на корта и извън него. Ето защо е много специално, защото независимо от всичко, всеки път се връщах по-силна и се учех. Никога не съм се отказвала от тази мечта и да, знаете ли, това означава много", добави още тя.

ОЩЕ: Яник Синер - Тейлър Фриц: Кога и къде да гледаме финала на US Open

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес