Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татуиран триумф: Карлос Алкарас и неговата традиция

16 юли 2024, 17:10 часа • 1416 прочитания

При всяка от първите си две титили в турнирите от Големия шлем Карлос Алкарас си направи по една татуировка в памет на тези моменти. Датата на победата му на US Open 2022, която го направи най-младия тенисист, достигнал до № 1 в световната ранглиста, е близо до десния му лакът, а датата на победата му на Уимбълдън през 2023 г. се намира на десния му глезен.

Татуировките на шампиона

След като спечели за първи път на Ролан Гарос миналия месец, той заяви, че се надява да добави изкуство на Айфеловата кула към нарастващата си колекция, макар че все още не е изпълнил това обещание.

Карлос Алкарас

Но след като в неделния финал размаза Новак Джокович и триумфира за втора поредна година, като подобри баланса си до 4-0 във финалите на турнирите от Големия шлем, 21-годишният тенисист заяви, че е сключил сделка с родителите си да смекчи традицията си да увековечава победите си върху тялото. Но втората му победа на Уимбълдън ще бъде изключение от това ново правило.

"Казах на родителите си, просто за да ги успокоя, че това е просто първата титла във всеки мейджър!", каза засмян Алкарас след мача. "Но това наистина е важен момент. Мисля да сложа датата на този до тази на миналогодишния. Но първо трябва да го обсъдя с тях!"

Олимпийската мечта за младия испанец

А след като прибра златния трофей от "Ол Ингънд Клъб", следващата главна цел на Алкарас отново е свързана със злато. Световният №2 сподели, че има огромни очаквания за дебюта си на Олимпийските игри в Париж след две седмици. Освен на сингъл, той ще играе и на двойки в дългоочакваната двойка с Рафаел Надал на кортове на "Ролан Гарос".

Карлос Алкарас и Рафаел Надал

"Отивайки на турнира, ще се боря за титлата. Ще отида просто с мисълта, че ще успея да я спечеля. Това е моята цел, да донеса медал на страната си, надявам се златен", каза 21-годишният испанец, и допълни: "Двубоят с Рафа ще бъде мечтан момент за мен и ще се опитаме отново да донесем златен медал."

Турнирите по тенис във френската столица ще се проведат в периода от 27 юли до 4 август, като в тях ще участват общо 172 състезатели в пет дисциплини: сингъл и двойки за мъже и жени и смесени двойки.

ОЩЕ: От 11-годишен: Алкарас мечтаел за "най-красивия турнир" - Уимбълдън (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес